Colo Crossings, a gorgeous Architectural Container Based House with Round Swimming Pool

In recent years, shipping containers seem to be favored by many future owners…but these huge metal boxes that don’t look much when they are in their primary function are also of great interest to architects… It must be said that their appearance and composition allow this Many achievements and some extravagance… in Australia, near the Colo River, A perpetual stream forming part of the Hawkesbury-Nepean catchment, located in the Central Tables of New South Wales, Architectural firm Benn and De Penna has worked miracles. They built a container house around a gorgeous round swimming pool. Show.

Colo Crossings Private Residence

Perched on top of a cliff, with a view of the Kullu River, the architects’ private residence is one with the surrounding nature. It rests in perfect harmony between what nature created and what man designed. presents itself as Quiet place away from the city hustleA place where you can retire to work, think or simply relax! The architects built it in a U-shape surrounding the residents with a simple color palette. Many openings are also designed to allow the environment to play a major role in the home.

Image credit: Ben and Pina Architects
Empty
Image credit: Ben and Pina Architects

Landscape-inspired colors

Architects Benn and De Penna chose dark and monochromatic colors. Thus, we find a whole palette of greens, reminiscent of the marble of the surrounding landscape. They set up a black platform on the rocky ground Blends with the landscape. As for the containers, they were clearly painted green, again to blend in with the landscape. The ceiling they chose silver reflects the natural light all around the container house.

The architects chose not to modify the original structure of the containers, the metal remains visible and the insulation was made on the inside. They wanted to keep the metallic look, but to have the visual impact as low as possible… And on the visual side, it’s a winning bet, because the container house strictly respects the colors of nature! To connect the different parts of the container house, You can see a wonderful glass walkway that takes you through the woods.

Inside Kolo crossings

Inside the Australian container house consists of three bedrooms, two bathrooms, an open kitchen and living room. The rooms seem to wrap around the circular pool which is in the middle of the three buildings that make up this house. To reduce construction costs and facilitate design, the engineers wanted to preserve the appearance of the containers. But he also used the rocky stone pile found on the site to anchor their container house into the rock.

Empty
Image credit: Ben and Pina Architects

By using the natural earth which is the rock, it also avoids consolidation by piles or steel structures to avoid the landslides that frequently occur in this region of the world. Finally, in order to respect the water with which they are closely related, they designed a self-collecting system thanks to the roofs that collect rainwater for its consumption. This also provides additional protection for them in the event of a fire, which is also common in Australia. It’s really cool this architects’ house, isn’t it?

%d bloggers like this: